Windows 10 Game Jam

thumb image

Misliš da je razvoj igara previše kompliciran da bi se potrudio započeti? Na početku si razvijanja mobilne igre, ali misliš da ju nikada nećeš završiti? Misliš da je nemoguće napisati jedan kod, a objaviti igru na računalu, mobilnim uređajima i Xbox-u? Dopusti nam da te razuvjerimo na Windows 10 Game Jam eventu! Pridruži se studentima iz tvog grada na cjelodnevnom hackatonu te uz profesionalne game developere ubrzaj i olakšaj sebi proces razvoja mobilnih igara.Pridruži nam se 29.5.2015 na FER-u, u dvorani B5 od 10 h!

Što te čeka na FER-u 29.5.?

Prije svega – niz zabavnih i poučnih predavanja vrhunskih razvojnih stručnjaka!

Andrej Radinger će predavanjem „Windows 10 Games Overview“ prikazati osnove razvoja za Windows 10 za sve uređaje (tablet, PC, Phone, XBox), novitete u Windows 10 razvojnim alatima i samoj platformi, sa naglaskom na razvoj igara za Windows 10. Na predavanju ćeš imati priliku vidjeti uživo razvoj univerzalnih Windows 10 aplikacija u Visual Studiu 2015.

Nakon pregleda razvoja za novi sustav, predavanje „Windows Store – jedan za sve, svi za jednogaDomagoja Pavlešića predstavit će ti nove mogućnosti i poboljšanja koji se javljaju unutar trgovine s dolaskom Windowsa 10! U ovom pregledu saznaj načine objave aplikacije, na što trebaš paziti, kako iskoristiti nove mogućnosti i što se smije, a što ne smije.

Igor Ralić uvest će nas u mogućnosti koje nude Cocos2D-x za Windows 10. Cocos2D-x moćan je open source game engine za razvoj 2D igara. Omogućuje developerima da iskoriste svoje C++ znanje i razviju multiplatformsku igru koja će se pokretati na iOS-u, Androidu, ali i na novoj Windows 10 platformi u obliku univerzalne aplikacije. Ovo predavanje pokazat će ti osnovne Cocos2D-x i Windows 10 razvojne koncepte kako bi ih mogao spojiti u svoju prvu Windows 10 2D igru!

S MonoGame razvojnom platformom upoznat će nas Petar Kovačević. Zahvaljujući Mono runtimeu, osim očekivanih Microsoft platformi, tvoj C# kod može se pokretati na Macu, Linuxu, iOS-u (Xamarin.iOS) i Androidu (Xamarin.Android), a uz nedavno izdanu podršku za Windows 10 Universal Apps – i na svim Windows 10 uređajima. Kroz predavanja ćeš vidjeti kako razviti igru na MonoGameu te koje alate imaš na raspolaganju. Saznaj zašto je filozofija MonoGame-a – „Write once, play everywhere“.

Nakon ovih odličnih predavanja, čeka te i hackaton u dvorani PCLAB1, na FER-u, od 14-20 h.

Event je organiziran na „bring your own device“ način pa prije nego kreneš na event, pobrini se da na računalu imaš instaliranu posljednju verziju Windows 10 SDK (build 10074 ili više), Visual Studio Community Edition te instaliran Windows 10 UWP, Git bash ili drugi alat za preuzimanje repozitorija. I naravno, trebat će ti Unity, Cocos2Dx i Monogame instalirani na računalu.

Kako bi i službeno osigurao svoje mjesto na Windows 10 Game Jam-u, trk na https://zagreb.gamejam10.com/register . Dodatne informacije o ovom globalnom eventu možeš pronaći na https://www.gamejam10.com/ .

Zabavi se s nama na Win10 Game Jam-u u Zagrebu! Budi dio globalnog gaming hackathona koji se održava u više od 40 zemalja svijeta! Vidimo se u Zagrebu, na FER-u, u dvorani B5, 29.05.2015. od 10 h!

Pin It