Visual Studio 2015 Community

thumb image

Visual Studio 2015 za džabe? Može dva, i malo majoneze sa strane ;) .

Kako ste već pretpostaviti, Microsoft je još jednom odlučio pomoći studentima diljem svijeta da, što je lakše moguće, savladaju sve potrebne segmente kako bi izgradili profil jednog ozbiljnog i profesionalnog developera. Naravno, radi se o  Visual Studio 2015 Community verziji koja je, u najmanju ruku, zakinuta za konkretne module (u odnosu na VS2015 Enterprise) koji, za potrebe učenja i istraživanja, nisu naročito nužni, niti mu ti nedostatci umanjuju važnost i snagu na kakvu smo navikli kod bilo koje verzije Visual Studia. Za detaljan popis modula i usporedbu VS2015 Community verzije u odnosu na ostale, pregledajte na stranici.

Što se tiče starih modula i razvojnih alata unutar Visual Studio 2015 IDE-a, dogodile su se nekakve sitne preinake u za postizanje boljih performansi konkretnih modula, a ono što je novo u VS2015 , i svakako jedna od interesantnijih mogućnosti za developere, jeste mogućnost deploy-anja na Windows 10, te za iOS i Android platforme. Isto tako, veoma je bitno za naglasiti da je VS2015 potpuno kompatibilan sa besplatnom Azure pretplatom za studente, što u verziji 2013, na žalost, nije bio slučaj, te  daje studentima mogućnost da objavljuju svoje gotove web stranice i web aplikacije u cloud-u,  bez potrebe za plaćanjem pretplate te bez unošenja informacija o kreditnoj kartici. Više o besplatnoj Azure pretplati pročitajte u članku Maria Bešena.

A kako početi, pitate se? Trk na stranicu Visual Studio Comunity-a i skinite ga besplatno. Za vaše Azure projekte biti će vam potrebni i besplatni Azure alati, tj. Azure SDK za .NET 2.7, i sada imate sve što vam je potrebno da napadnete cloud platformu ;) .

Za korištenje vaše novostečene, besplatne pretplate na Azure potrebno je ulogirati se sa vašim Microsoft accuntom koji koristite na Azure potralu, direktno kroz VS2015.

Sign_in

 

 

 

Nakon čega će se pojaviti vaša Azure pretplata u Cloud Explorer-u. Ukoliko vam se ne pojavi, napravite sljedeće -> View / Other Windows / Cloud Explorer.

Instruction_Cloud_explorer

 

I violà :) , svi vaši cloud projekti su sada vidljivi u Visual Studiu.

Cloud_explorer

 

 

Happy developing ;) :*

Pin It