Uvod u Microsoft Technology Associate (MTA) certifikate

thumb image

Kada ste bili dijete sigurno ste nekoliko puta mijenjali odluke o tome što će vam biti buduća karijera. Jedan dan želite biti policajac, drugi dan vatrogasac, vaša sestra ili prijateljica će biti pjevačica i lijepo ste se osjećali vjerujući u vlastiti izbor. Međutim iduće godine ste gledali neki zanimljiv film i sada želite biti profesionalni sportaš, putopisac ili nešto treće. Neke faze trajale su duže od ostalih i možda ste se u nekim od tih karijera i okušali pa ste otišli na policijsku akademiju da bi kasnije shvatili da to ipak nije za vas i želite nešto drugo za sebe.

Na sličan način možete gledati i na Microsoft Technology Associate (MTA) certifikate. Microsoft Technology Associate (MTA) certifikati odličan su način da započnete svoju karijeru u svijetu tehnologije tj. da procijenite kako stojite s potrebnim početnim znanjima. To su ulazni certifikati u svijet certificiranja iako nisu preduvjet za naprednije certifikate. Jednom kada ih položite možete biti sigurni da imate temeljna znanja i spremni ste za stjecanje naprednih znanja potrebnih za polaganje naprednih certifikata. Oni će vam omogućiti da jednostavnije shvatite što (ne)želite raditi u budućnosti. Nekoliko je različitih smjerova u koje vas MTA certificiranje može odvesti i tako vam pomoći u izboru pravog smjera za vas.

Sistemska i mrežna administracijaUvod u Microsoft Technology Associate (MTA) certifikate

Programiranje:

Baze podataka:

 

O MTA certifikatima trebate razmišljati ako želite naučiti osnove ili potvrditi ranije stečena osnovna znanja. Polaganjem bilo kojega od njih možete vidjeti sviđa li vam se to i dodatno se zainteresirati za odabrano područje ili izabrati neko drugo pa čak i potpuno odustati od svijeta tehnologije.

MTA certifikati su dizajnirani upravo s namjerom pružanja i potvrđivanja osnovnih tehnoloških znanja. Stara poslovica kaže da je kuća stabilna onoliko koliko joj je stabilan temelj pa tako MTA certifikat može poslužiti kao temelj na koji ćete slagati nove i naprednije certifikate tj. nova i naprednija znanja.

Kako bi položili neki od MTA certifikata možete, ali i ne morate prisustvovati predavanjima. Najčešće je dovoljno da proučite neku od MTA knjiga kako bi vidjeli što vas očekuje na ispitu. Na webu postoji dovoljno literature za polaganje ove razine certifikata. Prvi izvor koji trebate uzeti u obzir je Microsoft Virtual Academy.  Međutim kako bi izašli na ispit morate fizički otići do testnog centra i položiti ispit u fizičkoj učionici pod nadzorom stručne osobe.

Pin It