MSP Summit Barcelona 2014.

thumb image

Nakon što je u kolovozu održan MSP Summit u Redmondu (http://msacademic.hr/msp-summit-2014/) , sličan MSP Summit održao se od 27. do 31.10. u Barceloni za vrijeme trajanja TechEd Europe 2014 konferencije. Na MSP Europe Summitu u Barceloni sudjelovali su MSP-ovi iz 23 europske zemlje.
Jedan od glavnih ciljeva ovog summita bio je upoznati se s funkcioniranjem MSP programa u drugim državama kako bi jedni od drugih mogli čuti najbolje prakse i međusobno razmijeniti iskustva oko vođenja MSP programa. Tako je summit započeo upravo prezentacijama MSP programa po državama gdje je svaki od sudionika predstavio projekte i strukturu MSP programa za svoju državu. Svaki MSP imao je 5 minuta za svoj nastup.
slika 2Jedna od radionica u Barceloni bila je na temu „Giving Killer Presentations“ gdje smo zajedno s organizatorima iz Microsofta prošli kroz sve ono što je bilo dobro i kroz ono što je bilo loše u našim prezentacijama a sve s ciljem kako bi unaprijedili svoje prezentacijske vještine i na taj način povećali kvalitetu predavanja koje držimo po našim državama. Izuzetno korisna radionica za sve one koji često drže prezentacije.
Budući da nam se bliži „Hour Of Code“ (HOC), pokušali smo u manjim skupinama razmisliti o tome kako bi mi održali HOC event u našim državama te koji je najbolji način da se programiranje predstavi učenicima osnovnih i srednjih škola. Tokom rasprave o tome kako organizirati HOC mogli smo naučiti o tome kako razmišljaju MSP-ovi u drugim državama te kako oni gledaju na HOC event.
Definitivno najkvalitetnija rasprava i radionica bila je na temu „Defining the Future of MSPs“. Cilj ove radionice bio je raspraviti i vidjeti koja je zapravo svrha MSP programa, koja je uloga MSP-ova u cijeloj IT zajednici u pojedinoj državi, koji su to zadaci MSP-ova te koje su beneficije koje MSP program donosi. Razgovaralo se o tome što Microsoft može ili „mora“ učiniti kako bi MSP-ovi bili još bolji i efikasniji.

slika 3

Osim gore navedenih radionica, imali smo priliku sudjelovati i u samoj TechEd konferenciji te uživati u sunčanoj Barceloni.

slika4
slika5

slika6

slika7

Pin It