Microsoft Open Source Konferencija – najava

thumb image

Ok, o čemu je ovdje riječ?

 

Pomoću svoje oblačne Windows Azure tehnologije Microsoft nastoji postavljati standarde koji služe kao temelj za otvorene usluge u oblaku pri čemu nije nužno koristiti samo Microsoftove tehnologije. Tako se i Linux već dulje vrijeme uspješno pokreće na Windowsima u oblaku što će, naravno, na konferenciji biti i pokazano. Također Microsoft jako cijeni mobilnost podataka i istinski vjeruje da su korisnici vlasnici svojih podataka te da sami odlučuju kako njima upravljati, bez obzira gdje se ti podaci nalazili.

Na konferenciji ćete se također imati priliku upoznati s CodePlexom, odnosno Microsoftovim besplatnim open source hosting projektom. CodePlex  vam omogućuje da ostvarite svoje projekte i podijelite ih sa svijetom, da surađujete s drugima i njihovim projektima te da preuzmete open source programe.

Konferencija će također pokazati kako Microsoft zajedno s vladama svjetskih zemalja radi na otvorenosti podataka prema građanima. Ova inicijativa zove se Open Goverment Data Initiative (OGDI) i predstavlja skupinu rješenja za predstavljanje različitih skupina podataka prezentiranih prema svjetski prihvaćenim standardima.

Neki od lokalnih Microsoftovih projekata koji će se uskoro moći naći na CodePlexu su Microsoft Academic portal (na kojem upravo čitate ovu najavu :D) i Microsoft Community Hrvatska.  To su portali koji omogućuju studentima i učenicima da se bolje upoznaju sa Microsoftovim alatima i tehnologijama.

PROGRAM

PRIJAVE

Kako biste se prijavili na ovaj događaj posjetite straniceMicrosoft Open Source konferencija, a dodatne informacije možete potražiti i na Facebook eventu.

Microsoft Open Source konferencija se održava 5. lipnja, na Fakultetu Elektrotehnike i Računarstva u Zagrebu, s početkom u 10 h. Bit će sigurno hrane i pića, a i neke nagrade hrabrima su obećane :)

Dođite i podijelite svoje ideje i iskustva s nama!

Pin It