Hour of Code – prilika da širom otvorite vrata ka uspjehu

thumb image

Hour of Code globalni je projekt koji je do sada uključio desetke milijuna učenika u preko 180 zemalja s ciljem da svatko bez obzira na predznanje i iskustvo nauči osnovne programiranja i zabavi se dok to radi.

Bez obzira na predznanje i struku znanje o programiranju i informatici pomaže njegovanju vještine rješavanja problema, logike i kreativnosti. Počevši rano, učenici će imati temelj za uspjeh u karijeri u 21-om stoljeću. Nije tajna da su upravo poslovi u računalnoj znanosti najbrže rastući i visoko plaćeni, a procjene stručnjaka je da će gotovo milijun radnih mjesta bit će slobodno do 2020. jer neće biti dovoljno kvalificiranih osoba za te pozicije! Hour of Code je izvrstan primjer kako smanjiti tu razliku, možda je čak i eliminirati.

why-numbers-so-bad

Zbog toga se Hour of Code program, pokrenut od strane neprofitne organizacije code.org tako brzo proširio te ima potporu velikih kompanija kao što su Microsoft i Facebook ali stranih poznatih osoba kao što su Shakira, Will.I.Am, Ashton Kutcher pa sve do Baracka Obame.

Microsoft je jedan od aktivnih sudionika Hour of Code programa te će Microsoft Student Partneri u razdoblju od  7. do 13. Prosinca održati niz predavanja u sklopu kojih učenici osnovnih i srednjih škola mogu naučiti osnove programiranja i educirati se o sigurnosti na Internetu. Također će motivirati „mlade nade“ da se bace u koštac programiranja i pokazati da IT nije samo za štrebere i „geekove“.

Predavanja neće samo učiti o tehnologijama nego će pokazati kako razvijati logiku tijekom rješavanja problema i kako sagledati neki zadatak, a održati će se u gradovima diljem Hrvatske: Zagreb, Osijek, Split, Varaždin

Dok većina nas shvaća koliko je za učenike važno naučiti se snalaziti u današnjem tehnološki orijentiranom svijetu, mnogi učitelji nemaju iskustva sa informatikom i ne znaju gdje započeti. Ovaj je događaj prilika je za sve da vide što je informatika zapravo i kako krenuti. Nadamo se da će nadahnuti učenike da nastave učiti i istraživati, jer bez obzira na koju se karijeru i posao kasnije odlučili imati će veće šanse za uspjeh ako u ranim godinama nauče „male“ trikove u tehnologiji i kako ona zapravo radi.

U današnjem svijetu računalna znanost učenicima otvara više vrata nego ijedna druga disciplina i znanost stoga se prijavite za sudjelovanje u Hour of Code od 7.  do 13. prosinca  bez obzira koju školu pohađali.

Pin It