Drugi, kišni, dan WinDaysa 2012

thumb image

Drugi dan konferencije protječe u tmurnom i vlažnom okruženju, priča se tiše i rijeđe nego jučer, čak su i hostese namrštene pod žutim kišobrančićima – težak je suživot sa 700-njak pokislih informatičara. Primjetan je veći broj “laptop-aša” i “netbook-aša” koji krstare po lokalnim mjestima dobre jutarnje kave, a rekordan ih se broj okupio na press brifingu o privatnom cloudu. Tek sam danas otkrio da, uz klasične WinDays knjižice i akreditacije, postoji i press vodič – raspored s najzanimljivijim predavanjima, skrojen po danima! (op. autora: “Nakon sinoćnjeg partya, čitanje sitnog fonta u opisu predavanja je kalvarija za oči i mozak…”)

Nakon kraha baterije i ventilatora na mom vjernom laptop suputniku, ozbiljno razmišljam o kupovini tipkaće mašine. Jedini faktor protiv je nepostojanje Share gumba. Par udaraca i puhanja u konektore revitalizirali su uređaj, klasična ruska metoda popravka.

Gužva oko ručka bila je neočekivano mala, silicijski ratnici još vidaju jučerašnje rane, a uz dobru volju Marka Gulana vrijeme u press centru je letjelo. Sunce se ukazalo oko 14:30, jasan znak da je vrijeme za pauzu od predavanja i sunčanje. Od hrpe održanih jutarnjih predavanja izdvojili bismo nekolicinu, redom:

  • “System Center 2012 App Controller”, Marin Franković
  • “Cloud Security 2.0″, Robert Petrunić
  • “Isto, ali malo drugačije – razvoj SharePoint rješenja za Office 365″, Dragan Panjkov

 

Popodnevni blok predavanja usmjeren je prema developerima i sistemašima, uz nekoliko skills predavanja. Iznenađuje količina level 300 predavanja, ali i poneko sramežljivo level 400 predavanje, redovito odmah prije pauze – treba se i odmoriti nakon takvog stresa. Konkretno, na 400-icama će se slušati o asinkronosti u C#-u, promjenama koje dolaze za C++ programere u novom Visual Studiu i o razvoju REST API-ja za Azure koristeći nove Web API-je iz ASP.Net-a.

Plan za Windayse večeras? Plan je da nema plana: održava se službeni party, ali jednodnevno iskustvo nas je naučilo da tko odlazak planira, za brzi povratak lobira. Toliko od nas za sada, sunce nam ne dopušta daljnji razvoj ovog teksta, do skorog čitanja pozdrav iz Rovinja!

PS: Rovinju je nakon kiše pao kamen sa srca i grad je sad živahan kao uspješno defibrilirani pacijent – kakav obrat!

Pin It