Beta Skype-a za Windows Phone 7 je napokon tu!

thumb image

Prije skoro pa godinu dana Microsoft je kupio Skype za 8.5 milijardi dolara, a jedno od najčešćih pitanja bila je integracija sa WP7. Vračalo se, gatalo i čitalo iz listića čaja, a zaključak svega je bio da postoji mogućnost korištenja WP7-mica kao Skype komunikatora – čitaj: po defaultu besplatni pozivi prema drugim WP7 uređajima.

Koliko se stvarna situacija poklapa sa predviđanjima dežurnih dušebrižnika? Mlako. Skype na WP7-mici nije integriran u sustav, dostupan je kao aplikacija sa Marketplace-a, ali mogućoj integraciji u calling sustav nema traga. Naravno, koristeći Skype možete pričati sa svim ostalim skypovcima besplatno, preko WiFi-ja ili nekakvog drugog mobilnog interneta, što nije revolucionarno, ali čovjeka veseli.

Kao što vidite, Skype dolazi zapakiran u Metro UI, radit će na većini WP 7.5+ uređaja, a za sada je testiran na ovim uređajima: “Nokia Lumia 710, Lumia 800, HTC Titan, Radar, Samsung Focus S i Focus Flash”.

UPDATE:
– U Hrvatsku uskoro dolazi WP Marketplace, hvala Gadgeteriji za update!
– Sudeći po reakcijama na Twitteru, WP7 Skype ne radi u background-u i ne podržava notifikacije!

Dojmovi, je li Skype ispunio očekivanja koja rastu već mjesecima? A mogli ste i skinuti Skype sa Marketa kad ste već tu :)

Pin It