Authinkovci osvojili Software Startup Academy!

thumb image

Authinkovci su odnijeli još jednu pobjedu u nizu – osvojili su finale Software Startup Akademije, idu na SHIFT konferenciju i dobili su podršku zajednice. Sustav se već koristi u splitskom Centru za autizam, ima potporu stručnjaka koji sastavljaju zadatke i cijela priča izgleda kao prava stvar.

Pobjedom na SSA natjecanju, authinkovci su osvojili 40.000 kn namjenskih sredstava za daljnji razvoj sustava i poslovnog modela. U kojem smjeru će se cijela priča nastaviti, ostaje vidjeti. 


A što dalje?

I koja je sudbina Authinka

Rješenje je potrebno certificirati i dobiti podršku stručnjaka, što znači da je pred timom velik posao validacije uređaja i načina interakcije s njima. Jednom dokazan kao pomagalo, Authink bi zaista mogao postati nova vrsta terapije za autizam, evolucija pen and paper tretmana koje provode centri. Djeca su oduševljena kada rade s tabletom, smanjuje im vizualni šum i više su fokusirana na rješavanje problema i ponavljanje, što je kod terapije autista jako jako bitno.

Authink sustav sastoji se od više komponenti:

  • administracijskog weba kojem imaju pristup stručnjaci i roditelji
  • klijentske Windows Store aplikacije s kojom djeca konzumiraju testove
  • tankog sloja komunikacije između komponenti

Uspjeh projekta usko je vezan uz daljnji razvoj i prilagodbu komponenti uz savjete stručnjaka. Talking about startups, potrebno je validirati napravljeno i pivotirati u smjeru koji savjetuju stručnjaci iz centara za autizam i nadograditi rješenje.

Fotografije nakon prezentacije i nakon otkrivanja pobjednika

Pin It