ATD – Code4Fun: Quadcopter

thumb image

Jedna od najzabavnijih i najzanimljivijih predavanja na ovogodišnjem ATD-u je nedvojbeno developersko predavanje (Level 1000) o programiranju Quadcopter-a. Izvrsni predavač Toni Petrina nam je pokazao velike mogućnosti kako programirati Quadcopter po svojoj želji preko C# programskog jezika. Naravno, sve to ne bi bilo moguće bez NetDuino ploćice koja omogućava programerima da se služe sa programskim jezikom kao što je C#.

U početku smo mogli vidjeti demonstracije kako se upravlja Quadcopterom preko Windows Phone 8 uređaja i preko Microsoft Surface tableta.

quadcopter1

 

Publika je bila mnogobrojna i oduševljena predavanjem našeg MVP-a za Visual C#, koji ne samo da ima neopisivo veliko znanje, već je i demonstrirao svoju vještinu komunikacije pred publikom.

Također valja napomenuti kako je publika imala prilike isprobati voziti Quadcopter preko Microsoft Surface uređaja, ali naravno izvan zatvorenih prostorija kako ne bi bilo nikakve štete.

quadcopter2

 

Isto tako smo mogli vidjeti i veliku zanimaciju susjednih ureda gdje je Quadcopter donio veliku pažnju i zanimanje malih kamera mobilnih uređaja (budimo iskreni, nije da možemo svaki dan vidjeti kako zrakom luta elektronska naprava).

Na kraju, možda i najvažnija informacija (za one koji su developeri ili se tako osjećaju) je da je sav kod za Quadcopter dostupan i na sljedećim linkovima:

Pin It